Χειροποίητη γλυκόξινη σάλτσα

 

 

Πηγή: www.sintagespareas.gr

  • 1 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1/2 φλ. φρέσκια πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλ. χυμό ανανά
  • 1/2 φλ. ντοματοχυμό (π.χ. pummaro)

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά. Σιγοβράζουμε για άλλα 10'.
  2. Πρέπει να δοκιμάσουμε τη σάλτσα και όλες οι γεύσεις να δένουν αρμονικά. Αν είναι έντονο το ξίδι βάζουμε κι άλλη ζάχαρη, ενώ αν είναι γλυκιά βάζουμε ξίδι.
  3. Δένουμε τη σάλτσα με αλεύρι ή κορν φλάουερ. Λιώνουμε πρώτα το αλεύρι σε ζεστό υγρό ή το κορν φλάουερ σε κρύο και το προσθέτουμε έτσι λιωμένο στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς (αλλιώς θα μείνουν κομματάκια στη σάλτσα).
Share
 

Νέα Προϊόντα