Στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και τον υπόλοιπο χρόνο κατόπιν παραγγελίας διαθέτουμε φρέσκο ελάφι, εξαιρετικής ποιότητας.

Share
 

Κρέας άγριο/κυνήγι - Ελάφι

 

Πηγή: http://www.sintagesmamas.com

Ελάφι ραγού με αμύγδαλα

  • 800 γρ. φιλέτο ελαφιού
  • 3/4 φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιαντρο σε κόκκους
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και καβουρντισμένη
  • αλάτι-πιπέρι

Κόβουμε το ελάφι σε μικρούς κύβους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελάφι μαζί με τα κρεμμύδια.

Μόλις πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια σβήνουμε με το ξίδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για μισή ώρα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ζωμό του κρέατος (εκτός από ένα φλιτζανάκι του καφέ, που κρατάμε), αλάτι, πιπέρι και τον κόλιαντρο.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για μισή ώρα ακόμη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με τον ζωμό του κρέατος που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με την αμυγδαλόψιχα, 5 λεπτά προτού την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Share
 


Νέα Προϊόντα