Μοσχάρι - Λάπα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
H λάπα προέρχεται από την περιοχή της κοιλιάς του μοσχαριού, και είναι κατάλληλη για έναν αφράτο και πολύ γευστικό κιμά.
Δοκιμάστε να παρασκευάσετε κεφτεδάκια από κιμά λάπας και ψήστε στον φούρνο με κρασί.
|
Μοσχάρι - Κιλότο
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το κιλότο βρίσκεται στο μπούτι του μοσχαριού και είναι ένα από τα λιγότερο λιπαρά κομμάτια.
Το μοσχαρίσιο κιλότο δοκιμάστε το κοκκινιστό, ροστμπίφ ή ψητό κατσαρόλας.
|
Μοσχάρι - Μπριζόλα κόντρα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Η κόντρα μπριζόλα προέρχεται από το μπούτι του μοσχαριού και είναι ιδανική για τους λάτρεις του ψαχνού.
Δοκιμάστε να την ψήσετε στα κάρβουνα ή στον φούρνο. Στη δεύτερη περίπτωση προσέξτε να μη στεγνώσετε το κρέας.
|
Μοσχάρι - Πικάνια
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού κατάλληλο για σούβλα και σχάρα. Αγαπημένη βραζιλιάνικη συνταγή.
Πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και ψήστε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά ώστε να παραμείνει ζουμερό.
|
Μοσχάρι - Φιλέτο
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το πιο ακριβό και πιο τρυφερό κομμάτι του μοσχαριού προέρχεται από τις πλευρές των σπονδύλων.
Το μοσχαρίσιο φιλέτο αφήστε το στο ψηγείο να σιτέψει 3-4 ημέρες και απολαύστε απλά αφού το σοτάρετε στο τηγάνι.
|
Μοσχάρι -Στήθος Α/Ο
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Είναι ένα από τα πιο λιπαρά σημεία του ζώου. Το ψαχνό ξεχωρίζει εύκολα από το λίπος και μαγειρεύεται στην κατσαρόλα. Είναι ιδανικό για σούπα και γιουβέτσι όταν έχει οστό.
Ιδανικό για κιμά.
|
Μοσχάρι -Στηθόπλευρα (Σιδηρόδρομος)
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας, είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου από το εμπρόσθιο τμήμα του μοσχαριού. Οι μύες του στήθους ξεχωρίζουν εύκολα από το λίπος και μαγειρεύονται στην κατσαρόλα και στο φούρνο.
Προτιμήστε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα με λαχανικά.
|
Μοσχάρι -Σπαλομπριζόλα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Είναι τα 4 - 5 πρώτα πλευρά της ράχης. Ευγενές κομμάτι. Το λίπος βρίσκεται μέσα στην μπριζόλα, επομένως κατά το ψήσιμο μαλακώνει. Είναι ιδανικό για ψήσιμο στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Είναι προτιμότερο να την αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες, για να χαλαρώσουν οι ίνες και να ψηθεί καλύτερα.
|
Μοσχάρι -Μπριζόλα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται ανάμεσα στο κόντρα και τη σπαλομπριζόλα. Τεμαχίζονται σε κομμάτια πάχους περίπου 3-4 εκατοστών, με τομή κάθετη προς τη σπονδυλική στήλη. Είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο, που συνήθως προορίζονται για φαγητά «της ώρας».
Η μοσχαρίσια μπριζόλα ψήνεται καλύτερα στα κάρβουνα. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν. Ο σκοπός είναι να κρατάει λίγο τους χυμούς της. Ποτέ δεν βάζουμε λάδι όταν την ψήνουμε και το αλατοπίπερο το προσθέτουμε στο τέλος - όπως και τη ρίγανη.
|
Μοσχάρι -Τρανς
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Εσωτερικό τμήμα του μηρού, ανάμεσα στο κιλότο και την ουρά. Είναι κατάλληλο για σνίτσελ, ψητά φούρνου και κατσαρόλας, τηγάνι και γκριλ.
Είναι το ιδανικό κομμάτι για σνίτσελ καθώς δεν έχει πολύ λίπος.
|
Μοσχάρι -Σπαλομύτα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Είναι το νουά της σπάλας, κατάλληλο για ψητό κατσαρόλας, κοκκινιστό, ροστμπίφ και ψητό φούρνου.
Το κρέας της είναι άπαχο και μαλακό, ιδανικό για κοκκινιστό ή ψητό κατσαρόλας.
|
Μοσχάρι -Τουρτουκίτα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Η τουρτουκίτα βρίσκεται στο κότσι, είναι το εσωτερικό τμήμα του μηρού. Ιδιαίτερα τριφερό και νόστιμο κομμάτι.
Προτιμήστε την τουρτουκίτα για οποιοδήποτε μαγειρευτό, κοκκινιστό, λεμονάτο κ.λπ.
|
Μοσχάρι -Ποντίκι
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Βρίσκονται κάτω από τη σπάλα, το μπροστινό και το πίσω κότσι (ποντίκι) είναι κομμάτια με αρκετό ψαχνό και πλούσια σε κολλαγόνο, ιδιαίτερα το μπροστινό. Κάνουν για βραστό, σούπες, παρασκευή ζωμών, μαγειρευτά κατσαρόλας (κοκκινιστά, στιφάδο, όσο μπούκο).
Πλούσιο σε συνδετικό ιστό - προτιμήστε να το μαγειρέψετε σούπα.
|
Μοσχάρι -Ελιά
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Η ελιά είναι ουσιαστικά ο σβέρκος του μοσχαριού και είναι κατάλληλος για όλα τα μαγειρέματα, εκτός από σχάρα, αλλά και για κιμά.
Τα κομμάτια της ελιάς που βρίσκονται κοντά στο κόκαλο είναι μαλακά, ενώ όσο πλησιάζουμε προς την εξωτερική επιφάνεια, είναι λιγότερο μαλακά και πιο κατάλληλα για κιμά.
|
Μοσχάρι - Χτένι Μικρό
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το χτένι βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού, κάτω από τον σβέρκο. Πρόκειται για ελάχιστα λιπαρό τμήμα, θεωρείται το καλύτερο και το πιο μαλακό.
Προτιμήστε να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο χτένι σε συνταγές με λαχανικά και κυρίως κατσαρόλας.
|
Μοσχάρι - Νουά
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το νουά βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηρού του μοσχαριού. Είναι εξαιρετικά νόστιμο και ιδανικό για ψήσιμο στην κατσαρόλα.
Προτιμήστε να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα. Μπορείτε να το μαρινάρετε και να το μπολιάσετε με σκόρδο. Ψήστε το στην κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά αφού πρώτα το θωρακίσετε, σοτάροντας, καλά από όλες τις πλευρές.
|
Μοσχάρι - Στρογγυλό
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το στρογγυλό βρίσκεται στον μηρό του μοσχαριού. Πρόκειται για ένα τμήμα αρκετά λιπαρό και κατάλληλο για όλα τα μαγειρέματα.
Προτιμήστε να μαγειρέψετε στην κατσαρόλα ή τον φούρνο αλλά και σε λεπτές φέτες στη σχάρα. Το κρεοπωλείο μας προτείνει να το δοκιμάσετε με μανιτάρια στην εξαειρετική συνταγή stroganoff.
|
Μοσχάρι - Καρδιά σπάλας
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Η καρδιά της σπάλας βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού, κάτω από τον σβέρκο. Πρόκειται για ένα τμήμα αρκετά μαλακό και εξαιρετικά νόστιμο.
Προτιμήστε να μαγειρέψετε τη μοσχαρίσια καρδιά σπάλας με αργό ψήσιμο στον φούρνο ή την κατσαρόλα.
|
Μοσχάρι - Χτένι
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Το χτένι βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού, κάτω από τον σβέρκο. Πρόκειται για ελάχιστα λιπαρό τμήμα, θεωρείται το καλύτερο και το πιο μαλακό.
Προτιμήστε να μαγειρέψετε το μοσχαρίσιο χτένι σε συνταγές με λαχανικά και κυρίως κατσαρόλας.
|
Μοσχάρι -Ribs για σούπα
|
Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.
Προέρχονται από τα πλευρά του μοσχαριού.
Οικονομικό κομμάτι, ιδανικό για σούπες και ζωμούς.
|
|
|