Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλο με βαλσάμικο

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (200 γρ. / φιλέτο)

αλάτι

πιπέρι

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

1 κ.γ. βασιλικός, αποξηραμένος

2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες

¼ φλ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και τεμαχισμένες

3 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες (1 κ.γ. + 2 κ.γ.)

4 φέτες μοτσαρέλα

12 φύλλα βασιλικού

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες

1/3 φλ. ξίδι βαλσάμικο

2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα.

Καρυκεύουμε τα φιλέτα εσωτερικά και εξωτερικά με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τον αποξηραμένο βασιλικό.

Ραντίζουμε κάθε φιλέτο με 1 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και αλείφουμε το εσωτερικό τους.

Γεμίζουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου με 2 φέτες ντομάτα, 2 κ.γ. λιαστές ντομάτες, μία φέτα μοτσαρέλα

και φύλλα βασιλικού.

Κλείνουμε καλά με 3-4 οδοντογλυφίδες, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 2  λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το σκόρδο, το βαλσάμικο και την καστανή ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι γύρω από το κοτόπουλο, σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά,

ανακατεύοντας κατά διαστήματα,

μέχρι η σάλτσα να γλασάρει ελαφρά.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά,

μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και να λιώσει το τυρί.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες, ραντίζουμε τα φιλέτα με τους χυμούς από το σκεύος και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1426/Gemista-fileta-kotopoyloy-me-saltsa-valsamikoy

Share
 

Νέα Προϊόντα