60 ml ελαιόλαδο
1.500 γρ. (1,5 κιλό) χοιρινός λαιμός χωρίς το κόκαλο
500 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ξυλάκια κανέλα
10 ml τριμμένος κόλιαντρος
10 ml μαραθόσπορος
500 ml πόρτο
500 ml ζωμός βοδινού
200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα
100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C.
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο σκεύος. Τοποθετήστε τον λαιμό του χοιρινού στο ζεστό λάδι
και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει,
περίπου 5-8 λεπτά για κάθε πλευρά.
Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τσιγαρίστε για 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε τα μπαχαρικά και τσιγαρίστε για 2 λεπτά.
Ρίξτε το πόρτο και τον ζωμό. Φέρτε το σε βράση και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε για 2,5 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα και ψήστε για μισή ώρα ακόμα.
Αλατοπιπερώστε καλά. Σερβίρεται ζεστό.