4 μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι μπίρα
1 κ.γ. θυμάρι
4 μεγάλα καρότα
1 κ.σ. μέλι
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά
και, όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις μπριζόλες.
Τις αφήνετε για λίγα λεπτά να σοταριστούν και από τις δύο πλευρές, αλατοπιπερώνετε
και ρίχνετε το θυμάρι και την μπίρα.
Χαμηλώνετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λεπτές φέτες
και τα προσθέτετε στο φαγητό.
Ρίχνετε το μέλι και 1-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Βράζετε για 25 λεπτά και στο ενδιάμεσο προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα.
Όταν μαλακώσουν οι μπριζόλες, δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο μέλι ή χυμό λεμονιού
αν η σάλτσα είναι πικρή ή γλυκιά αντίστοιχα (αυτό εξαρτάται από την μπίρα) και σερβίρετε.