700 gr μοσχαρίσια λάπα ανοιγμένη σε «πεταλούδα»
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
350 gr πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο
1 φλ. ρόκα
120 gr γκοργκοντζόλα
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
σπάγκος μαγειρικής
οδοντογλυφίδες
ε κ τ έ λ ε σ η
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Άπλωσε το κρέας σε μια επιφάνεια κοπής και αλατοπιπέρωσε καλά και τις δύο πλευρές του.
Άπλωσε από πάνω του τις πιπεριές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνειά του και πασπάλισε με τη ρόκα.
Σπάσε με τα χέρια σου την γκοργκοντζόλα και μοίρασέ τη και αυτήν πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεκινώντας από την κάτω πλευρά του κρέατος, άρχισε να το στρίβεις με προσοχή σε ρολό
και όταν τελειώσει το ρολό τοποθέτησέ το με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.
Πέρασε τον σπάγκο από κάτω και δέσε το ρολό σε διαστήματα των δύο εκατοστών.
Χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες, κάρφωσε όσα σημεία φαίνονται επίφοβα να ανοίξουν
και κόψε το ρολό σε τέσσερα ίσια κομμάτια.
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα κομμάτια του ρολού
με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω και σοτάρισέ τα για περίπου δύο λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μετάφερε τα ρολά μαζί με το λάδι τους σε ένα ταψί και ψήσε στον φούρνο για 10 με 15 λεπτά.
Βάλε τα ρολά σε μια πιατέλα και άφησέ τα για πέντε λεπτά να ξεκουραστούν πριν αφαιρέσεις τον σπάγκο και τις οδοντογλυφίδες.
http://www.tlife.gr/recipe/25/syntages-rola-me-gkorgkontzola/0-3987