Φουρτάλια Άνδρου

6 αυγά

4 πατάτες

3 λουκάνικα χωριάτικα

1 κούπα ελαιόλαδο

5-6 φύλλα δυόσμου

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες και τις τηγανίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε χονδρά κομμάτια και τα σοτάρουμε.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά

Στο τηγάνι που τηγανίσαμε τις πατάτες, αφήνουμε τόσο λάδι όσο χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο της φουρτάλιας

και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, το διαμορφώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και τοποθετούμε το καπάκι.

Μετά από 3 περίπου λεπτά και με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, τοποθετούμε

πάλι το καπάκι και την ψήνουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά.

Η φουρτάλια είναι έτοιμη για σερβίρισμα..

http://www.kouzzzina.gr/fourtalia-froutalia/

Share
 

Νέα Προϊόντα