3 κ.σ. φυτικό λάδι
8 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα και κόκαλο
½ μέτριο κρεμμύδι, κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
3-4 μελιτζάνες, ξεπικρισμένες, κομμένες
1 ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. σκόνη κύμινο
475 γρ. ντοματίνια
850 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα ή 2 κονσέρβες
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
φρέσκα φύλλα θυμάρι, για γαρνίρισμα
½ φλ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που μπαίνει στον φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα ψήνουμε με το δέρμα προς τα κάτω, για 8-10 λεπτά,
μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Μεταφέρουμε τα μπουτάκια σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 2-4 λεπτά,
μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε την πάπρικα και το κύμινο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 30 δευτερόλεπτα,
μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι και το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε με συνοδεία γιαουρτιού.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1256/Tragana-mpoytakia-kotopoyloy-me-kapnista-revithia