Σουβλάκια κοτόπουλο με πέστο

 

Με ένα βαζάκι έτοιμο πέστο βασιλικού μεταμορφώνουμε στο «πι και φι» το φιλέτο κοτόπουλου.

Έτοιμα τα σουβλάκια!

6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

100 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού (από βάζο) + 3 κουτ. σούπας ακόμη

αλάτι, πιπέρι

Για τη λαχανοσαλάτα

20 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)

1 κουτ. σούπας λάδι

3 φλιτζ. τσαγιού λάχανο, ψιλοκομμένο

λίγα φύλλα σέλινου, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε το έτοιμο πέστο βασιλικού.

Ανακατεύουμε να «πιάσει» το πέστο καλά γύρω-γύρω, περνάμε τις μπουκιές σε ξυλάκια για σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά, χωρίς όμως να καούν και να στεγνώσουν.

Λαχανοσαλάτα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το στραγγιστό γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λάδι, το λάχανο και το σέλινο.

Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά, περιχύνουμε με το επιπλέον πέστο και συνοδεύουμε με τη λαχανοσαλάτα.

http://www.gastronomos.gr

Share
 

Νέα Προϊόντα