Ρολό κμά γεμιστό με τυριά και πιπεριές

 

2 αυγά

680 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

2 φλ μαλακά ψίχουλα

1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη

1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός, κομμένος ή 1 1/2 κ.γ. ξηρά φύλλα βασιλικού

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

226 γρ. σάλτσα πίτσας

1 1/2 φλ. τυρί προβολόνε, τριμμένο

205 γρ. ψητές κόκκινες πιπεριές, σουρωμένες και στεγνωμένες

1/4 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί 38Χ25 εκ. και λαδώνουμε το αλουμινόχαρτο.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέτουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο

και 1/2 φλ. σάλτσα πίτσας.

Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε τον κιμά πάνω στο αλουμινόχαρτο σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο 30Χ25 εκ.

Βάζουμε στο κέντρο του ορθογώνιου το προβολόνε, τις ψητές πιπεριές

και τις ελιές αφήνοντας 1 εκ. από τις άκρες.

Διπλώνουμε το ρολό ξεκινώντας από την πλευρά των 25 εκ. Πιέζουμε τη «ραφή» να κλείσει

και τοποθετούμε το ρολό με τη ραφή προς τα κάτω στο ταψί.

Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πίτσας και ξαναβάζουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και στο κέντρο.

Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, προτού κόψουμε σε φέτες.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1141/Rolo-kima-gemisto-me-tyria-kai-piperies

Share
 

Νέα Προϊόντα