Γιουβαρλάκια με μάραθο

 

200 γρ αρνίσιος κιμάς

100 γρ μοσχαρίσιος κιμάς

1 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.τ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1  φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 κ.τ.σ. γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)

2 κ.τ.σ ξινός τραχανάς

5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Λίγο αλεύρι

½ λίτρο ζωμός κότας

Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο

1 αυγό

2 λεμόνια

1 κ.τ.γλ. κορν φλάουρ

1/3 ματσάκι μάραθο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, βάζουμε το μείγμα σε μπολ,

το σκεπάζουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Πλάθουμε τον κιμά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε ελαφρά (και τινάζουμε το αλεύρι που περισσεύει).

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφτεδάκια.

Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον ζωμό της κότας και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό για να καλυφθούν.

Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι και χτυπάμε το ασπράδι μέχρι να γίνει μια μαλακή μαρέγκα.

Χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο μαζί με τον χυμό των λεμονιών και το κορν φλάουρ να ανακατευτούν καλά.

Ξεπλένουμε τον μάραθο και τον ζεματάμε σε καυτό νερό.

Τον βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το υγρό μέσα στο οποίο έβρασε και χτυπάμε να πολτοποιηθεί.

Προσθέτουμε τον πολτό του μάραθου.

Ενσωματώνουμε το μείγμα του κρόκου στη μαρέγκα και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό από τα γιουβαρλάκια.

Όταν ισορροπήσουν οι θερμοκρασίες, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα,

προσθέτουμε τον πολτό του μάραθου και ανακατεύουμε πολύ απαλά.

Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια στα πιάτα και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και θρυμματισμένο ντάκο.

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=4500

Share
 

Νέα Προϊόντα