6 μεγάλες αγκινάρες
1/2 κιλό κιμά
1/2 νεροπότηρο λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
μπεσαμέλ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις αγκινάρες.
Στο μεταξύ έχουμε τσιγαρίσει τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Τοποθετούμε στο ταψί μια στρώση αγκινάρες, από πάνω μια στρώση κιμά και ξανά μια στρώση αγκινάρες.
Ρίχνουμε λίγο λάδι και αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μας με κρέμα μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
https://www.sintagespareas.gr/sintages/agkinares-me-kima.html