Ρολό κιμά με γλάσο κέτσαπ

1/2 φλ. κέτσαπ

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. σκόνη τσίλι

680 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 1/2 φλ. κρουτόν, θρυμματισμένα

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

2 αυγά

1/4 φλ. γάλα

1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C.

Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα φρατζόλας 23X13 εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κέτσαπ, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σκόνη τσίλι να ενωθούν.

Απλώνουμε λίγο από το μείγμα στη βάση της φόρμας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα θρυμματισμένα κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αυγά,

το γάλα και το μαύρο πιπέρι.

Σχηματίζουμε ρολό τον κιμά και βάζουμε στη φόρμα.

Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέτσαπ στον κιμά.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο και η θερμοκρασία του εσωτερικά

να φτάσει τουλάχιστον 70C (ελέγχοντάς τη με ένα θερμόμετρο).

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1090/Rolo-kima-me-glaso-ketsap

Share
 

Νέα Προϊόντα