Παραδοσιακή γεύση. Χοιρινή σπάλα με λευκό κρασί, με γλυκά πράσα, αρωματικό σέλινο και αυγολέμονο.
1 κιλό πράσα
1 κιλό τρυφερά κοτσάνια και φύλλα σέλινου
ελαιόλαδο
1 ½ κιλό χοιρινή σπάλα
αλάτι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα νερό
2 αυγά
½ κούπας χυμό λεμονιού
πιπέρια φρεσκοαλεσμένα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε (πετάμε όλα τα σκληρά σκούρα πράσινα φύλλα), πλένουμε και κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια.
Τα βράζουμε για 10΄ και τα σουρώνουμε. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το σέλινο. Βράζουμε για 2-3΄ και σουρώνουμε.
Σοτάρουμε το κρέας καλά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για 15΄ ακόμη.
Προσθέτουμε το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 15΄(συνολικός χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30΄).
Χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού, προσθέτοντας ζουμί από το φαγητό.
Αδειάζουμε στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε με φρεσκοαλεσμένα πιπέρια.
http://www.me-nu.gr/index.php/sintages/mageirikis/kreata-kimades/525-xoirino-prasoselino