Πατσάς με σκορδοστούμπι

 

1 ½ κιλό μοσχαρίσια ποδαράκια και κοιλιά, έτοιμα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Μπούκοβο (σπόροι σπασμένης πιπεριάς)

Για το σκορδοστούμπι
Σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο
500 ml ξίδι

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά και καθαρίζετε (ξύνετε) τα ποδαράκια και την κοιλιά.

Τα βράζετε μέσα σε 4 λίτρα νερό, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.

Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα πιπέρια και το αλάτι.

Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες. 

Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβετε στο μέγεθος που προτιμάτε (ψιλοκομμένος ή πιο χοντρός πατσάς).

Τα ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.

Ελέγχετε για αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο της σούπας για να δέσει ο ζωμός. 

Για να φτιάξετε το σκορδοστούμπι, βάζετε σε μπουκάλι με ξίδι τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.

Σερβίρετε τον πατσά σε βαθιά πιάτα, ρίχνετε σκορδοστούμπι και πασπαλίζετε με 1-2 σπόρους μπούκοβο.

 

Share
 

Νέα Προϊόντα