1 ½ κιλό μοσχαρίσια ποδαράκια και κοιλιά, έτοιμα καθαρισμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10-12 κόκκους μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Μπούκοβο (σπόροι σπασμένης πιπεριάς)
Για το σκορδοστούμπι
Σκελίδες από 1 κεφάλι σκόρδο
500 ml ξίδι
Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά και καθαρίζετε (ξύνετε) τα ποδαράκια και την κοιλιά.
Τα βράζετε μέσα σε 4 λίτρα νερό, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Όταν μαλακώσουν αρκετά, προσθέτετε το κρεμμύδι, τα πιπέρια και το αλάτι.
Συνεχίζετε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες.
Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβετε στο μέγεθος που προτιμάτε (ψιλοκομμένος ή πιο χοντρός πατσάς).
Τα ρίχνετε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Ελέγχετε για αλάτι και συνεχίζετε το βράσιμο της σούπας για να δέσει ο ζωμός.
Για να φτιάξετε το σκορδοστούμπι, βάζετε σε μπουκάλι με ξίδι τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου.
Σερβίρετε τον πατσά σε βαθιά πιάτα, ρίχνετε σκορδοστούμπι και πασπαλίζετε με 1-2 σπόρους μπούκοβο.