2 κότσια χοιρινά (περίπου 3 κιλά)
3 κρεμμύδια
2 καρότα
3 κλωνάρια σέλερι
3 ποτήρια κρασί κόκκινο
100 γρ. βατόμουρα
100 γρ. μύρτιλα
2 κύβους λαχανικών
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα κότσια σε μία σχάρα για τον φούρνο (μπορείτε να αφαιρέσετε το δέρμα).
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε μέσα τη σχάρα, τοποθετήστε από κάτω ένα ταψί με νερό.
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα σοτάρετε χοντροκομμένα τα λαχανικά (κρεμμύδια, σέλερι, καρότο) μέχρι να μαραθούν.
Προσθέστε 2 λίτρα νερό, τους κύβους λαχανικών και αφήστε μέχρι να βράσει.
Μεταφέρετε τον ζεστό ζωμό σε ένα βαθύ σκεύος για τον φούρνο και τοποθετήστε μέσα τα κότσια.
Βάλτε τα στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 3 με 4 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το κρασί και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί στο μισό, προσθέστε τα φρούτα,
τη ζάχαρη, βράστε για ακόμη 20 λεπτά και ρίξτε το βούτυρο.
Βγάλτε τα κότσια από τον ζωμό και ξανατοποθετήστε στη σχάρα για ακόμη 20 λεπτά
στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν πάλι έντονο χρώμα, σερβίρετε με τη σάλτσα κρασιού!