Μοσχάρι με ελιές

 

Είναι από τις συνταγές που αποδεικνύουν ότι για να έχεις ένα καλό φαγητό στο πιάτο σου δεν χρειάζονται περίεργες τεχνικές,

αλλά καλά υλικά και χρόνος στο μαγείρεμα.

Πολύ νόστιμο κρέας, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο κομμάτι! Θα σας αποζημιώσει κάθε φορά που θα το μαγειρέψετε!

 

200ml ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι περασμένες από καυτό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρασί, μετά τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τις ελιές.

Σιγοβράζουμε για δύο ώρες, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

http://www.gourmed.gr/syntages/moshari-me-elies

Share
 

Νέα Προϊόντα