Κοτόπουλο με σύκα και ροκφόρ

λίγη φρέσκια ρόκα
8 φρέσκα σύκα με τη φλούδα τους κομμένα σε τέταρτα
200 γρ. ροκφόρ τρίμμα
2 φιλέτα κοτόπουλο 


Για τη βινεγκρέτ

50 ml ξίδι βαλσάμικο
200 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μέλι
50 γρ μουστάρδα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη να μας χτυπήσει τα φιλέτα για να μαλακώσουν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο.  
Σοτάρουμε κι από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας λίγο σπιτικό ζωμό εάν έχουμε,

ή αλλιώς λευκό κρασί κατά τη διαδικασία, μέχρι να ψηθεί  καλά και στο εσωτερικό.

Συνήθως δεν χρειάζονται παρά 7-10 λεπτά για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.

Για τη βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα το κοτόπουλο, από πάνω τη ρόκα, τα σύκα και το ροκφόρ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

http://www.gourmed.gr/syntages/oles-oi-syntages/kotopoylo-me-freska-syka-me-rokfor-kai-roka

Share
 

Νέα Προϊόντα