Οι φτερούγες κοτόπουλο γίνονται υπέροχες στο μπάρμπεκιου,
αλλά μπορείτε να τις φτιάξετε και στον φούρνο.
Γίνονται εξίσου πεντανόστιμες.
1 κιλό φτερούγες
½ φλ σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. μέλι
2 εκ. φρέσκια τζίντζερ τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
Εκτέλεση
Από το βράδυ ανακατεύουμε μέσα σε μπολ τις φτερούγες με μέλι, σόγια, τζίντζερ και σκόρδο.
Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.
Σε προθερμασμένο στους 220 βαθμούς φούρνο βάζουμε πάνω σε ένα ταψί μια σχάρα.
Μέσα στο ταψί βάζουμε νερό βραστό, περίπου δύο δάχτυλα.
Ακουμπάμε τις φτερούγες πάνω στη σχάρα και ψήνουμε περίπου για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή όρεξη!
http://www.gourmed.gr/syntages/paidikes-geyseis/fteroyges-kotopoylo?tid=1313