Λαζάνια φούρνου με κιμά

 

500 γρ. λαζάνια με αυγό (προτιμώ φρέσκα, αλλά και τα προβρασμένα καλά είναι)
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
500 γρ. χοιρινό κιμά σπάλα
300 γρ. ανθότυρο
500 γρ. κονκασέ ντομάτας ή ντομάτα στον τρίφτη
200 γρ. χυμό ντομάτας
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 κ.σ. ρίγανη
1/2  ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κ.σ. βασιλικό
12 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
αλάτι, πιπέρι

Για τον κιμά
Σε ένα βαθύ τηγάνι  και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρω τα κρεμμύδια και προσθέτω, μόλις ξανθύνουν,

τον κιμά και το σκόρδο.
Τσιγαρίζω αρκετά μέχρι να σκουρύνει πολύ ο κιμάς και τον σβήνω με το κρασί.
Στη συνέχεια ‒και αφού ο κιμάς σχεδόν έχει ψηθεί‒ προσθέτω τον πελτέ, την κονσέρβα με την ψιλοκομμένη ντομάτα,

τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τη ρίγανη και τα αφήνω να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά.
Στο τέλος προσθέτω ελαιόλαδο και ανακατεύω ώστε να έχω ένα μείγμα κιμά με αρκετά υγρά.

Για την μπεσαμέλ

Βάζω σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και μόλις λιώσει ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω

με ένα σύρμα για 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να σκουρύνει ελαφρά το αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνω μέσα το γάλα αφού το έχω ζεστάνει ελαφρά ή σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύω

με το σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

Σύνθεση

Βουτυρώνω πολύ καλά ένα πυρέξ και απλώνω τρεις τέσσερις κουταλιές ζουμερό κιμά.
Τοποθετώ τα λαζάνια μου από πάνω καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
Μη φοβηθείτε να τα κόψετε σε κομμάτια για να καλύψετε καλύτερα όλη την επιφάνεια.
Ρίχνω μία δόση κιμά, μία δόση μπεσαμέλ και απλώνω και μικρά κομμάτια ανθότυρο, τριμμένη παρμεζάνα και πεκορίνο.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία άλλες τρεις φορές και τελειώνω με ένα λεπτό στρώμα μπεσαμέλ

ρίχνοντας από πάνω λίγο τριμμένο πεκορίνο, παρμεζάνα.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο

για 20-30 λεπτά και κατόπιν ξεσκεπάζω και ψήνω ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Αφήνω να κρυώσει ελαφρά για 15 λεπτά και σερβίρω.

Καλή όρεξη!

http://www.gourmed.gr/syntages/lazania-foyrnoy-me-kima-kai-anthotyro?tid=1510

Share
 

Νέα Προϊόντα