Μοσχάρι νουά με μπράουν σος

 

Ένα φαγητό αισθητικά και γευστικά ωραίο: μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας,

νόστιμη και εύκολη σάλτσα ντεμί γκλας, ρύζι με λαχανικά και ψητά μανιτάρια.

1 ½ κιλού μοσχαράκι νουά περασμένο σε δίχτυ
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας μαργαρίνη 
½ κούπας κρασί κόκκινο
¼ κούπας χυμό λεμονιού

Μπράουν σoς ή σος ντεμί γκλας:
λίγη μαργαρίνη
4 κουταλιές αλεύρι
1 κούπα ζωμό από την κατσαρόλα (ντεγλασάρουμε)
1 κύβο με γεύση ψημένου κρέατος
2 κούπες νερό

μανιτάρια μικρά λευκά (champignon agaricus) 
ρύζι με λαχανικά

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε καλά το κρέας.
Περιχύνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοψηθεί για περίπου 2 ώρες,

προσθέτοντας κάθε τόσο ζεστό νερό έτσι ώστε να σιγοψήνεται, χωρίς να καίγεται. 
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά.
Συνοδεύουμε με μανιτάρια ψητά και ρύζι με λαχανικά

(αρακά, καλαμπόκι, κολοκύθι, ντομάτα, καρότο).

http://www.me-nu.gr/index.php/sintages/mageirikis/kreata-kimades/186-mosxaraki-noua-mpraoun-sos

Share
 

Νέα Προϊόντα