Μπάτουδο Νάξου

 

1 κατσικάκι περίπου 8 κιλών  
1 κιλό ρύζι  
1 κιλό χόρτα, μαϊντανός
μάραθος, κρεμμυδάκια φρέσκα, σέλινο (από 1 ματσάκι) 
3-4 κρεμμύδια ξερά μέτρια 
1 φλ. ελαιόλαδο 
αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, και μερικές πατάτες

Εκτέλεση

Ξεκινώντας να φτιάχνουμε τη γέμιση, βάζουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο

το ξερό κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα χορταρικά επίσης ψιλοκομμένα,

προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαραθούν για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο,

λίγο ακόμη νερό και τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να πάρουν βράση. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και προετοιμάζουμε το κατσικάκι.

Αφού το πλύνουμε και το στεγνώσουμε με χαρτί κουζίνας, το βάζουμε στο ταψί και του προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.

Προσέχουμε να έχουν πάει τα υλικά παντού και εσωτερικά και εξωτερικά.

Γεμίζουμε με τη γέμιση και με μία γερή κλωστή ράβουμε την κοιλιά του κατσικιού.

Το τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τις πατάτες, αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει και βάζουμε το λεμόνι και το λάδι.

Προσθέτουμε και λίγο νερό. Θα χρειαστεί περίπου 3 ώρες στους 190oC. Στο μέσον του χρόνου, πρέπει να το γυρίσουμε.

http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2505982

Share
 

Νέα Προϊόντα