1/2 κιλό μοσχάρι
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. χυμό ντομάτας (φρέσκες ή ψιλοκομμένη ντομάτα κονσέρβας)
αλάτι, πιπέρι, λάδι
κανέλα, γαρίφαλο
50 γρ. καρύδια
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε τρίψει στο μπλέντερ
(να είναι τρίμμα και όχι εντελώς λιωμένο).
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε νερό να σκεπάσει το κρέας, κανέλα, γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Κατά διαστήματα το ελέγχουμε και προσθέτουμε νερό εφόσον χρειάζεται.
Στο μεταξύ απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς
μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά.
Μόλις κρυώσουν καλά, τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ.
Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο (κι έχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα), προσθέτουμε καρύδια
και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με χυλοπίτες.