Οι συνταγές που είναι με λίγα υλικά, είναι οι αγαπημένες μου.
Όπως το σημερινό χοιρινό στην κατσαρόλα με άγρια σπαράγγια, πένες και κρητική γραβιέρα.
Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!
- 1 κιλό χοιρινή σπάλα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 μάτσο άγρια σπαράγγια (και από το μανάβη καλά είναι, αν μένουμε σε πόλη)
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 ποτήρια ζωμό
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 1 πακέτο πένες
- γραβιέρα Κρήτης
- Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί.
- Σβήνουμε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σε 3-4 περίπου λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
- Προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά, καθώς ψήνεται το κρέας μας, όταν χρειάζεται.
- Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και το θυμάρι.
- Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
- Βράζουμε τις πένες μας με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Δεν τις βουτυρώνουμε στο τέλος, απλά τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα Κρήτης!
- Πηγή: http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=4044