Χοιρινό με άγρια σπαράγγια & πένες

Οι συνταγές που είναι με λίγα υλικά, είναι οι αγαπημένες μου.

Όπως το σημερινό χοιρινό στην κατσαρόλα με άγρια σπαράγγια, πένες και κρητική γραβιέρα.

Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

  • 1 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 μάτσο άγρια σπαράγγια (και από το μανάβη καλά είναι, αν μένουμε σε πόλη)
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 ποτήρια ζωμό
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο πένες
  • γραβιέρα Κρήτης

  • Εκτέλεση
  • Τσιγαρίζουμε το κρέας σε μπόλικο ελαιόλαδο. Αφού πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μαζί.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αλάτι, πιπέρι και σε 3-4 περίπου λεπτά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
  • Προσθέτουμε ζωμό σιγά σιγά, καθώς ψήνεται το κρέας μας, όταν χρειάζεται.
  • Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το κρέας από τη φωτιά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και το θυμάρι.
  • Αφού σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
  • Βράζουμε τις πένες μας με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Δεν τις βουτυρώνουμε στο τέλος, απλά τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλάνε.
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα Κρήτης!
  • Πηγή: http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=4044
Share
 

Νέα Προϊόντα