Μοσχάρι στρογκανόφ

 

Πολλές οι εκδοχές της παλιάς ρωσικής συνταγής, εμείς σας δίνουμε μία από αυτές που τα «σπάει».

Στην υγεία του κόμη Στρογκανόφ!

500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο* κομμένο σε λε­πτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ.

2 κουτ. σούπας αλεύρι

50 ml ελαιόλαδο

200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόκρεμα ή σμετάνα (ξινή πηχτή κρέμα γάλακτος

που βρίσκουμε σε ρωσικά παντοπωλεία και ντέλι)

1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές

12 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

http://www.gastronomos.gr/sintages/1166/moschari-strogganof

Share
 

Νέα Προϊόντα