Carbonnade βοδινού με μπίρα και pain depices

 

800 γρ. κρέας για βραστό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
1 κ.σ. αλεύρι
33 cl μπίρα
20 γρ. ζάχαρη μαύρη
Ξίδι από σέρι
1 φύλλο δάφνη
1 κλαδί θυμάρι φρέσκο
1 φέτα pain d’ epices
Μουστάρδα ντιζόν
30 γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε πλατιά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε κρεμμύδια και καρότα. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε την μπίρα, αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε ξίδι, ζάχαρη, θυμάρι, δάφνη. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. 

Αλείφουμε τη φέτα του pain d’ epices με μουστάρδα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα

(εναλλακτικά προσθέτουμε το μέλι και τα μυρωδικά). Αφήνουμε το κρέας

να βράσει για 1 ώρα ακόμη μέχρι να γίνει τρυφερό. Αν η σάλτσα πήξει πολύ, την αραιώνουμε με λίγο νερό.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με ταλιατέλες ή πατάτες ατμού. 

Σημ.: Αν δεν βρείτε pain d’ epices, αντικαταστήστε το με 1 κουτ. γλυκού μέλι και 1 κουτ. γλυκού

κοφτό μίγμα από σπόρους γλυκάνισου κοπανισμένους, κανέλα και γαρίφαλο, τζίντζερ και μοσχοκάρυδο σε σκόνη,

καθώς και λίγο πορτοκάλι κονφί ψιλοκομμένο.

http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2001322

Share
 

Νέα Προϊόντα