Κοτόπουλο με παρμεζάνα και φακές

 

4 παστές αντζούγιες, ξεπλυμένες

30 γρ. παρμεζάνα

ελαιόλαδο

8 μπούτια κοτόπουλου

250 γρ. φακές

150 γρ. σπανάκι

2 κ.σ. ελαιόλαδο για σοτάρισμα και για τη σαλάτα

3 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη, ψιλοκομμένη

μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ψιλοκόβουμε τις αντζούγιες σε ένα μπολ και έπειτα τρίβουμε και την παρμεζάνα στο ίδιο μπολ.

Προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά σιγά όσο ελαιόλαδο

χρειάζεται για να βγει μία πηχτή πάστα.

Προσεχτικά σηκώνουμε το δέρμα από τα μπούτια και από κάτω αλείφουμε

με την πάστα που φτιάξαμε και τα ξανακαλύπτουμε. Ρίχνουμε στο κρέας πιπέρι και όχι αλάτι,

γιατί έχει η αντζούγια αρκετό, και βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι το κρέας

να είναι μαγειρεμένο και το δέρμα να είναι τραγανό.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,

σουρώνουμε αν χρειάζεται και ξαναβάζουμε πίσω στην κατσαρόλα.

Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι στον νεροχύτη και αδειάζουμε μία κανάτα

βραστό νερό από πάνω, σουρώνουμε καλά και χοντροκόβουμε.

Σουρώνουμε, ξεπλένουμε και κόβουμε τις κάπαρες.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.

Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την κάπαρη και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε και λίγο λάδι και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το σπανάκι.

Τέλος, προσθέτουμε τις βρασμένες φακές και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε βάζοντας τη σαλάτα στο πιάτο και από πάνω τα μπουτάκια κοτόπουλο.

http://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/kotopoylo-me-parmezana-kai-fakes

 

Share
 

Νέα Προϊόντα