Ανατολίτικη κρεατόσουπα

 

Σούπα με άρωμα Ανατολής και γεύση ανεπανάληπτη.

 

1 κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση από ελιά, κομμένο σε κύβους 3 εκ.

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

2 μέτρια καρότα, χοντροτριμμένα

2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό, σε σκόνη

1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός+1/4 κουτ. γλυκού κύμινο+1/8 κουτ. γλυκού κανέλα, όλα σε σκόνη

1 φύλλο δάφνης

60 ml κόκκινο ξηρό κρασί

το ξύσμα από 1 λεμόνι

30 ml χυμός λεμονιού

200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα στο μπλέντερ

70 γρ. ρύζι λευκό, μακρύκοκκο

3 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

40 ml ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά,

μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί

το αλκοόλ και ρίχνουμε τη δάφνη, 2½ λίτρα νερό, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, την ντομάτα και αλατοπίπερο.

Βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι

και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε το ρύζι,

ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.

Αφαιρούμε τη δάφνη, σκορπίζουμε τον δυόσμο, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

http://www.gastronomos.gr/sintages/7926/Anatolitiki-kreatosoupa-me-4-mpacharia-ntomata-ruzi-kai-duosmo?c=96

 

Share
 

Νέα Προϊόντα