Λαχανοντολμάδες

 

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, μία φορά αλεσμένος

7 αυγά

2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

λίγος άνηθος

150 γρ. ρύζι γλασέ

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

2 καρότα μέτρια

σέλινο

νερό

2 λάχανα (4 ½ κιλά)

Εκτέλεση

1. Ζυμώνουμε τον κιμά με 2 ολόκληρα αυγά, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, λίγο άνηθο, το 1 κρεμμύδι και λίγο νερό

και πλάθουμε 34-35 στρογγυλά κομμάτια.

2. Σε βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με αλάτι. Κόβουμε το πίσω μέρος από το κάθε λάχανο.

Μετά από λίγο αρχίζουν τα φύλλα να ανοίγουν. Παίρνουμε το κάθε φύλλο και τυλίγουμε έναν έναν τους λαχανοντολμάδες.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα στρώνουμε στον πάτο τα καρότα και το κρεμμύδι κομμένα, το σέλινο και τα μεσαία φύλλα του λάχανου,

που είναι μικρά και δεν κάνουν για τύλιγμα. Πάνω από αυτά στρώνουμε τους λαχανοντολμάδες και ρίχνουμε το νερό.

Βράζουμε για 1 ώρα.

4. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό, χτυπάμε 5 κρόκους αυγών και λίγο νερό.

Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό, τον χυμό του λεμονιού και το κορν φλάουρ.

Σβήνουμε το φαγητό και ρίχνουμε το αυγολέμονο. Χρησιμοποιώντας μόνο τους κρόκους

αποφεύγουμε την πιθανότητα να κόψει η σάλτσα.

http://www.gourmed.gr/syntages/lahanontolmades?tid=1510

Share
 

Νέα Προϊόντα