Χοιρινό με ρεβίθια στον φούρνο

800 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια
200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
2 γρ. κύμινο, σκόνη
1 φύλλο δάφνης
2 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
100 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
15 γρ. σκόρδο, σε φέτες
40 γρ. πελτές ντομάτας
250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα
200 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ντομάτα, αποφλοιωμένη, κονσέρβας
300 γρ. νερό
Ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Ζάχαρη, αν χρειάζεται

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,
ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό. Αποσύρουμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά
και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει το κρεμμύδι χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε την αποφλοιωμένη ντομάτα
και τα ρεβίθια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί.
Ρίχνουμε το νερό, τον πελτέ, αλατίζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί,
το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C
μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το χοιρινό. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε
τη φρέσκια ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
http://www.yiannislucacos.gr/recipe/kreas/6706/hoirino-me-revithia-ston-foyrno#.VpihP_mLTIU

Share
 

Νέα Προϊόντα