Γουρουνόπουλο ψητό

1 γουρουνόπουλο γάλακτος 6-7 κιλών

1 κουτί χυμό ανανά

Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - θυμάρι

σκόρδο (προαιρετικά)

μουστάρδα

χυμό λεμονιού (όσο θέλετε)

φύλλα λεμονιάς (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Πλένετε το γουρουνόπουλο. Το σκουπίζετε καλά. Με ένα μαχαιράκι κάνετε τρυπούλες σε διάφορα μέρη του σώματος

και βάζετε κομματάκια σκόρδου.

Αλείφετε με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ρίγανη και μουστάρδα όλο το γουρουνόπουλο,

και οπωσδήποτε μέσα στην κοιλιά του.

Τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω τον ανανά.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς ψήνετε για 4-5 ώρες. Ανά τακτά διαστήματα,

με ένα κουτάλι παίρνετε τον ζωμό από το ταψί και περιλούζετε το κρέας για να γίνει τραγανιστή η πέτσα του.

Στα μισά του χρόνου γυρίζετε το κρέας για να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Όταν ψηθεί, το διατηρείτε ζεστό και το σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα, πάνω σε φύλλα λεμονιάς.

Καλή όρεξη!

Share
 

Νέα Προϊόντα