Osso bucco με γιαούρτι

 

4 φέτες από κότσι μοσχαρίσιο, γύρω στα 400 - 500 γρ. η κάθε μία

150 ml ελαιόλαδο

300 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1.200 γρ. ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

500 γρ. γιαούρτι

150 ml κρασί λευκό

250 ml ζωμός κότας

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 δαφνόφυλλο, φρέσκο ή ξερό

5 - 6 κλωνάρια θυμάρι, προτιμότερο φρέσκο, αλλιώς ξερό

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα πολύ χοντρά κοτσάνια)

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις φέτες του κρέατος και τις σοτάρουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά

για 5 λεπτά από την κάθε μεριά έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Μεταφέρουμε το κρέας από την

κατσαρόλα σ’ ένα ταψί που ίσα να το χωράει. Στην ίδια κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι

και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 7 - 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρασί και τον ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 - 2 λεπτά ακόμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130° C.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ταψί πάνω από τις φέτες κρέατος και το γιαούρτι από πάνω.

Τακτοποιούμε το δαφνόφυλλο, τα κλωνάρια θυμαριού και το γλυκάνισο ανάμεσα στις φέτες κρέατος.

Σκεπάζουμε το ταψί καλά με ένα αλουμινόχαρτο (πρέπει να είναι πολύ καλά σκεπασμένο)

και το ψήνουμε στον φούρνο στους 130° C για 5 ώρες. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα υγρά μέσα στο ταψί εξατμισθούν,

προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Τα τελευταία 30 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας,

δυναμώνουμε λίγο τον φούρνο και αφήνουμε τα υγρά να εξατμισθούν και το κοκκινιστό μας να μελώσει.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και το αφήνουμε

να ξεκουραστεί για 10 λεπτά προτού το σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/140/Osso-bucco-me-giaourti

 

Share
 

Νέα Προϊόντα