Σπιρτόζικη και λαχταριστή, σας υπόσχεται γκουρμέ γεύσεις με φθηνά υλικά
Περίπου 1.800 γρ. γαλοπούλας, στήθος ή μπούτι (σε κομμάτια)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ λίτρο σαμπάνια brut
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (0,20 lt)
75 γρ. βούτυρο
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια της γαλοπούλας και μετά περάστε τα από το αλεύρι.
Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κάψει, βάλτε τη γαλοπούλα για 10 λεπτά
γυρίζοντάς τη απ’ όλες τις μεριές για να ροδίσει.
Ρίξτε τη σαμπάνια. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια ξεσκεπάστε και αφήστε το φαγητό στη φωτιά για 15 λεπτά ακόμα.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε για 3 λεπτά.
Σερβίρετε σε βαθιά ζεστή πιατέλα.
(Η υπόλοιπη σαμπάνια θα χρησιμοποιηθεί για αφρόλουτρο.)