Μοσχαρίσια μάγουλα ψημένα με κρασί

 

 

1 κ. μοσχαρίσια ή βοδινά μάγουλα, καθαρισμένα από το πολύ λίπος 
1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση από ξινόμαυρο)
800 γρ. ντομάτες ώριμες, στον τρίφτη (εκτός εποχής, ντοματάκια κουτιού με τον χυμό τους)
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα σε φετάκια
2 μέτρια σέλερι, σε φέτες
1/3 φλ τσ. ε.π. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. βούτυρο
κόκκοι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα.

Σε φαρδύ, αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι και σιγοψήνουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας.

Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε μπολ. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο

και βούτυρο και ροδίζουμε τα μάγουλα απ’ όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τα δυο-τρεις φορές, για 10 λεπτά τουλάχιστον.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα λαχανικά και σιγοψήνουμε όλα μαζί 5-6 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να κοχλάσει 2-3 λεπτά,

για να εξατμιστεί αρκετό από το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και το βάζουμε στον φούρνο.

Αφήνουμε να ψηθεί 3-3 1/2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας.

Είναι προτιμότερο να σταθεί το φαγητό 2-3 ώρες προτού σερβιριστεί, οπότε το ζεσταίνουμε.

http://www.athinorama.gr/umami/food/recipes/?id=2003582

Share
 

Νέα Προϊόντα