Η σαλάτα στη φωλιά της

 

Οι σαλάτες που συνδυάζουν λαχανικά, φρούτα, πρωτεΐνες και ξηρούς καρπούς είναι ψηλά στις προτιμήσεις μου.

Με κάτι τέτοιες μπορώ να αντικαταστήσω ολόκληρα γεύματα. Φροντίζοντας πάντα να ικανοποιώ

τόσο τις ανάγκες του (απαιτητικού) οργανισμού μου, όσο και τις ορέξεις μου. Κυρίως αυτές, δηλαδή.

1 μεσαίου μεγέθους αραβική πίτα ολικής άλεσης

200 γρ. σπανάκι

150 γρ. ψητό φιλέτο από κοτόπουλο

άφθονες λεπτοκομμένες φετούλες ανανά

ξύσματα παρμεζάνας

1 κ.σ. ηλιόσπορο καθαρισμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κουταλιά μπαλσάμικο με σύκο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητική φόρμα ψήνω την αραβική πίτα μέχρι να μπορεί να σταθεί μόνη της σαν φωλιά.

Ωστόσο ετοιμάζω τη σαλάτα. Ψήνω σε γκριλ το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου.

Αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο. Το κόβω σε μικρές-μικρές μπουκίτσες. Πλένω καλά το σπανάκι και το στραγγίζω.

Κόβω λεπτές φετούλες ανανά και ξύσματα παρμεζάνας.

Βγάζω από τον φούρνο τη φωλιά μου και την αφήνω για 5 λεπτά να κρυώσει.

Στη συνέχεια προσθέτω το σπανάκι (ας έχουν φύγει καλά καλά τα νερά από το πλύσιμό του),

ύστερα το κοτόπουλο, τον ανανά, τον ηλιόσπορο, την παρμεζάνα, το σησαμέλαιο και το μπαλσάμικο.

Ήσυχο ανακάτεμα.

Αν όχι ένα ποτήρι λευκό φρουτώδες στη γεύση κρασί,

σίγουρα το αγαπημένο μου ανθρακούχο νερό με το ένα παγάκι και τη λεπτοκομμένη φετούλα lime.

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=3188

Share
 

Νέα Προϊόντα