1 κιλό μοσχάρι νουά, σε ένα ενιαίο κομμάτι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πόδι σέλερι (ή 1/3 ματσάκι απλό σέλινο)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα τόνου
2 αυγά
160 γρ. τόνο σε λάδι
2 με 4 φιλετάκια αντσούγιας (ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση της σάλτσας)
2 κ.γ. κάπαρη
1 κουτάλα ζωμού
χυμό από 1/2 λεμόνι
(προαιρετικά) 1 κ.σ. μαγιονέζα
Για τη διακόσμηση
1-2 κ.γ. κάπαρη
λεπτές φετούλες λεμονιού
https://www.sintagespareas.gr/sintages/vitello-tonnato