Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και ρύζι

 



15 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
250 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο
3 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του καφέ λευκό ξηρό κρασί
λίγο τριμμένο κοκκινοπίπερο
αλάτι, πιπέρι
2 ολόκληρες ντομάτες

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα κρεμμύδια από τα εξωτερικά φλούδια. Εκεί πού τα κρεμμύδια είχαν το γενάκι τους (τριχούλες)

χαράξτε τα απαλά σε σχήμα σταυρού.

Βάλτε τα να βράσουν σε αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια βγάλτε τα και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και πιέζοντάς τα ελαφρά αδειάστε τα από το εσωτερικό τους.

Τα άδεια πλέον κρεμμύδια βάλτε τα σ’ ένα ταψάκι και αφήστε τα να περιμένουν.

Πάρτε ό,τι περισσέψει από το εσωτερικό των κρεμμυδιών και χτυπήστε το στο μπλέντερ να γίνει πολτός.

Βάλτε τον σ’ ένα τηγανάκι μαζί με το λάδι, ρίξτε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το ρύζι και αλατοπιπερώστε. Σβήστε με το κρασί και μόλις πάρει βράση το μίγμα ρίξτε τον πελτέ.

Ανακατέψτε άλλη μια φορά και τραβήξτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αφήστε το να κρυώσει και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού γεμίστε τα κρεμμύδια και ακουμπήστε τα στο ταψάκι.

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες και βάλτε τις ανάμεσα από τα κρεμμύδια.

Πασπαλίστε με λίγο κοκκινοπίπερο. Προσθέστε στον πάτο του ταψιού λίγο νεράκι (1 φλιτζ. τσαγιού).

Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον φούρνο στους 170ο C για μια ώρα τουλάχιστον.

Αμέσως μετά αφαιρέστε το κάλυμμα και ψήστε για 15 λεπτά ακόμα.

Σημείωση. Ένα καταπληκτικό φαγητό που θέλει όμως δεξιοτεχνία κατά το άδειασμα των κρεμμυδιών.

Μπορείτε να ψιλοκόψετε στη γέμιση και λίγο μαϊντανό ή, ακόμα καλύτερα, λίγο δυόσμο.

Πηγή: http://www.eliasmamalakis.gr/recipe.asp?syntagi_cat_id=3&syntagi_id=117

 

Share
 

Νέα Προϊόντα