Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 

 

Η συνταγή είναι απλή και καταπληκτική, δοκιμασμένη και πολλαπλώς επιτυχημένη!

Μεγαλώνουμε παιδιά, καλλιεργούμε συναισθηματική νοημοσύνη, δημιουργούμε οικογενειακές παραδόσεις

και αναμνήσεις που θα μοσχοβολάνε δυόσμο για πάντα στην ψυχή!

Για 4-6 μερίδες

Για 20 γιουβαρλάκια (από 2 κουταλιές μείγματος κιμά των 15 ml) ή 40 (από 1 κουταλιά)

5 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος

Για το μείγμα του κιμά
1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι
1/4 κούπας ρύζι γλασέ 
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο   
μαϊντανό ψιλοκομμένο
άγριο δυόσμο ή άνηθο
2 κουταλιές ελαιόλαδο   
αλάτι, πιπέρια
αλεύρι για το τύλιγμα και 1 κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό

ελαιόλαδο   
2 αυγά, χυμό λεμονιού
φρεσκοαλεσμένα πιπέρια

Πηγή: http://www.me-nu.gr/index.php/sintages/mageirikis/kreata-kimades/777-giouvarlakia-avgolemono-krema

Share
 

Νέα Προϊόντα