Μοσχάρι ραγού με λιγκουίνι

 

 

Λαπαρός είναι ο χαλαρός και είναι λέξη που χρησιμοποίησε ο Αριστοτέλης. 
Λαπάρα ή λαγώνα είναι μαλακό μέρος του σώματος, ανάμεσα στα πλευρά και το ισχίο,
και αναφέρεται από τον Όμηρο και τον Ηρόδοτο. Από εκεί βγαίνει και η λάπα, που σήμερα σημαίνει κοιλιά.
Σχετικές λέξεις είναι η λαπαροσκόπηση και η λαπαροτομία, όπως επίσης και ο πλαδαρός και ο λαπάς.
Στη μαγειρική ορολογία η λάπα είναι συνήθως η κοιλιά του μοσχαριού,
αφού για τον χοίρο χρησιμοποιούμε περισσότερο τη λατινογενή παντσέτα.
Η λάπα του μοσχαριού είναι ένα πολύ ταπεινό κομμάτι που όσοι το αγοράζουν το κόβουν κιμά.
Στη χασαπική ευρωπαϊκή κωδικοποίηση αναφέρεται ως «EBLEX: Thin Flank B008» χωρίς το λίπος και τους χόνδρους.
Στη γαλλική η λάπα είναι γνωστή ως «bavette».
http://www.bostanistas.gr/?i=bostanistas.el.kouzinistas&id=3424
Share
 

Νέα Προϊόντα