Μουσακάς στο τηγάνι

 

 

Καλοκαίρι χωρίς μουσακά, όλοι το ξέρουμε, καλοκαίρι δεν είναι

– και δη ελληνικό! Αφήστε λοιπόν αυτά τα δυσοίωνα «από Αύγουστο χειμώνα»

και μην αναβάλλετε την απόλαυση…

Υλικά

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3 μελιτζάνες
1 πατάτα
2 σκ. σκόρδο 1 κρεμμύδι
200 γρ. γραβιέρα
1 ματσ. μαϊντανό
1 ώριμη μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Σοτάρουμε πρώτα τις μελιτζάνες

σε χοντρές φέτες και κυβάκια πατάτας. Θέλουμε να θωρακιστούν καλά για να μην πιουν μετά πολύ ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε και το κρεμμύδι να σοταριστεί.

Οι μελιτζάνες πίνουν όλο το λάδι που ρίχνουμε, αλλά μη βιαστείτε και προσθέσετε έξτρα ελαιόλαδο,

γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να το βγάζουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τον κιμά, μαζί με ένα μείγμα μπαχαρικών.

Αν ο κιμάς έχει σβολάκια, τα διαλύουμε εύκολα με έναν αυγοδάρτη.

Ρίχνουμε, στο τέλος για να μην καεί πολύ και πικρίσει, το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε με μια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.

Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει 20 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε κυβάκια τυρί και ανακατεύουμε προσεκτικά για να λιώσει το τυρί.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.

http://www.infokids.gr/2015/08/moysakas-sto-tigani/

Share
 

Νέα Προϊόντα