Μεσοκαλόκαιρο ζεστό, ανήσυχο, αγέλαστο, σαν να μην αναλογεί
σ’ όλες τις νύχτες πρωινό.
Όμως, το γιασεμί άνθισε, το νυχτολούλουδο πάλλεται,
το σώμα μιλά, το τραπέζι περιμένει…
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1 ½ κιλό αρνί ψαχνό
200 γραμμάρια κασέρι κομμένο σε κύβους
3 ώριμες ντομάτες
1 κιλό μελιτζάνες
300 γραμμάρια πιπεριές κέρατα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε το κρέας σε κύβους και το αλατίζουμε.
Στη συνέχεια απλώνουμε σε μια επιφάνεια λίγο αλεύρι και το αλευρώνουμε.
Αφού ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια
του αλευρωμένου κρέατος και τα τσιγαρίζουμε.
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε.
Στη συνέχεια τις κόβουμε κατά μήκος σε χοντρές φέτες και τις αλατίζουμε.
Τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις τοποθετούμε σε μια σχάρα και τις ψήνουμε στον φούρνο
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια.
Τυλίγουμε κάθε κύβο αρνί με δύο φέτες μελιτζάνας.
Καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα ξυλάκι για σουβλάκι τις μελιτζάνες γεμιστές
με το αρνί και ένα κομμάτι πιπεριά.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες.
Στη συνέχεια της τρίβουμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
Τοποθετούμε τα κομμάτια του αρνιού σε μια γάστρα και ρίχνουμε από πάνω τις τριμμένες
ντομάτες και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Κόβουμε το κασέρι σε κύβους και το βάζουμε στη γάστρα.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε το αρνί στον φούρνο, να ψηθεί στους 180 βαθμούς.
Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία ώρα, ίσως και περισσότερο, ανάλογα
με το πάχος και τη σκληρότητα του κρέατος.