Μακαρόνια με κιμά

 

Ποιος δεν έχει σκεφτεί με λαχτάρα να γυρίσει στο σπίτι το μεσημέρι και από την πόρτα ακόμη να τον υποδεχτεί

η γνώριμη και τόσο αγαπημένη μυρωδιά αυτού του εσαεί λατρεμένου φαγητού; Γενναιόδωρα σπάταλη ποσότητα

στα πιάτα και αμέσως βρίσκεσαι στη γλυκιά αγκαλιά της μαμάς ή της γιαγιάς που σε κάθε δυσκολία,

απογοήτευση –κυρίως ερωτική– ή στενοχώρια ήταν η μεγάλη λύση, η θαλπωρή, το φάρμακο…

Υλικά
•    1 πακέτο, ή 500 γρμ. μακαρόνια
•    1 κ.σ. βούτυρο, ή φυτίνη
•    1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη

Για τη σάλτσα κιμά
•    400 γρμ. μοσχαρίσιος κιμάς
•    200 γρμ. χοιρινός κιμάς
•    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•    3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    Μισό καρότο τριμμένο
•    Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    400 γρμ. φρέσκια ντομάτα, ή ντοματάκια κονκασέ, περασμένα στο μούλτι
•    1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
•    1 φλ. τσαγιού κρασί
•    1 φλ. τσαγιού γάλα
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1/4 κ.γλ. κανέλα
•    1/4 κ.γλ. μπαχάρι
•    1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
•    αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μακαρόνια: Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα

με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο παγωμένο νερό.

Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε, ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε καλά.

Για τον κιμά: Σε χαμηλή, φαρδιά (πλασοτέ), κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά

τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, απλώνοντάς τον με κουτάλα και διαλύοντας τους σβόλους. Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα  3 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα, και τότε σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, το καρότο, τον πελτέ,

τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι, το γάλα και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τον κιμά.

Σκεπάζουμε τον κιμά και σιγοβράζουμε για περίπου 35΄- 40΄, μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να μείνει με το λάδι του.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

Share
 

Νέα Προϊόντα