Φιλέτο γαλοπούλας σε σιρόπι πορτοκαλιού

 

Νόστιμο, τρυφερό, υγιεινό, διαιτητικό, θρεπτικό: το φιλέτο γαλοπούλας σε σιρόπι πορτοκαλιού

θα σας ενθουσιάσει και θα δώσει στο γεύμα ή το δείπνο σας μια νότα υψηλής γαστρονομίας.

Ακολουθήστε την πρότασή μας και καλή όρεξη!

Υλικά

• 2 κ.σ. κορν φλάουρ

• 4 φιλέτα γαλοπούλας γύρω στα 300 γρμ. το καθένα

• 1 κ.σ. ηλιέλαιο

• 3 πορτοκάλια (χρειάζεσαι τον χυμό από τα δύο και το τρίτο κομμένο σε φέτες)

• 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ

• 1 κ.σ. μέλι

• 1 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες

• Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

• Μακρύκοκκο ρύζι και βραστό μπρόκολο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

•  Άπλωσε το κορν φλάουρ σε ένα πιάτο και πανάρισε τα φιλέτα γαλοπούλας

•  Βάλε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ψήσε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά

γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Βάλε τα φιλέτα σε μια μεγάλη πιατέλα

•  Πρόσθεσε τον χυμό πορτοκάλι, το τζίντζερ και το μέλι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά

και άφησε να πάρει βράση ανακατεύοντας απαλά

• Ανακάτεψε ένα κ.σ. κορν φλάουρ σε κρύο νερό να λιώσει και πρόσθεσέ το στη σος πορτοκαλιού.

Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει η σος σου πιο κολλώδη σιροπιαστή υφή σαν αραιή καραμέλα

• Γύρισε και πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι σου μαζί με τις φετούλες το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ

να ζεσταθούν και να καραμελώσουν όλα μαζί.

• Πασπάλισε με τον τριμμένο μαϊντανό και σέρβιρε με μακρύκοκκο ρύζι και μπρόκολο

Πηγή: www.tlife.gr

Share
 

Νέα Προϊόντα