Νόστιμο, τρυφερό, υγιεινό, διαιτητικό, θρεπτικό: το φιλέτο γαλοπούλας σε σιρόπι πορτοκαλιού
θα σας ενθουσιάσει και θα δώσει στο γεύμα ή το δείπνο σας μια νότα υψηλής γαστρονομίας.
Ακολουθήστε την πρότασή μας και καλή όρεξη!
Υλικά
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• 4 φιλέτα γαλοπούλας γύρω στα 300 γρμ. το καθένα
• 1 κ.σ. ηλιέλαιο
• 3 πορτοκάλια (χρειάζεσαι τον χυμό από τα δύο και το τρίτο κομμένο σε φέτες)
• 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
• Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Μακρύκοκκο ρύζι και βραστό μπρόκολο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Άπλωσε το κορν φλάουρ σε ένα πιάτο και πανάρισε τα φιλέτα γαλοπούλας
• Βάλε το ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά και ψήσε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά
γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές. Βάλε τα φιλέτα σε μια μεγάλη πιατέλα
• Πρόσθεσε τον χυμό πορτοκάλι, το τζίντζερ και το μέλι στο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά
και άφησε να πάρει βράση ανακατεύοντας απαλά
• Ανακάτεψε ένα κ.σ. κορν φλάουρ σε κρύο νερό να λιώσει και πρόσθεσέ το στη σος πορτοκαλιού.
Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να πάρει η σος σου πιο κολλώδη σιροπιαστή υφή σαν αραιή καραμέλα
• Γύρισε και πάλι τα φιλέτα στο τηγάνι σου μαζί με τις φετούλες το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ
να ζεσταθούν και να καραμελώσουν όλα μαζί.
• Πασπάλισε με τον τριμμένο μαϊντανό και σέρβιρε με μακρύκοκκο ρύζι και μπρόκολο
Πηγή: www.tlife.gr