Μοσχάρι γιουβέτσι

Το τραπέζι της Κυριακής θέλει αγάπη και μεράκι. Το μοσχαράκι γιουβέτσι είναι το φαγητό που όλοι αγαπούν και περιμένουν έστω και μια φορά την εβδομάδα...
Πηγή: www.argiro.gr
Υλικά
1.200 γρμ. μοσχαρίσια σπάλα σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ολόκληρο
3 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κομμάτι πράσο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρμ. κριθαράκι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα
Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κρέατος, περίπου 8΄-10΄. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο, κι αφήνουμε να λαδωθούν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Τα αδειάζουμε σε ταψί (φούρνου). Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (αν δεν έχουν λιώσει) και περιχύνουμε το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά τον βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10΄ στον φούρνο.


Mερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Share
 

Νέα Προϊόντα