Μοσχάρι -Μπριζόλα

 

Ένα από τα πιο νόστιμα, θρεπτικά και διαδεδομένα κρέατα στη διατροφή μας είναι το μοσχάρι, το οποίο αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, μετάλλων, βιταμινών και σιδήρου.

Μέρος της ράχης του ζώου που βρίσκεται ανάμεσα στο κόντρα και τη σπαλομπριζόλα. Τεμαχίζονται σε κομμάτια πάχους περίπου 3-4 εκατοστών, με τομή κάθετη προς τη σπονδυλική στήλη. Είναι οι γνωστές μας μπριζόλες με κόκαλο, που συνήθως προορίζονται για φαγητά «της ώρας».

 

Η μοσχαρίσια μπριζόλα ψήνεται καλύτερα στα κάρβουνα. Δεκαπέντε λεπτά αρκούν. Ο σκοπός είναι να κρατάει λίγο τους χυμούς της. Ποτέ δεν βάζουμε λάδι όταν την ψήνουμε και το αλατοπίπερο το προσθέτουμε στο τέλος - όπως και τη ρίγανη.

Share
 

Νέα Προϊόντα