Φαρφάλε με κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο και pesto rosso

 

1 συσκευασία φαρφάλε

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος

10 ντοματίνια

250 γρ. μανιτάρια

250 γρ. μικρές φούντες μπρόκολο

1 φλ. ζωμό κότας

2 συσκευασίες pesto rosso

λίγο φρέσκο θυμάρι

200 γρ. γραβιέρα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ροδίζουμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το μπρόκολο.

Ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 10′ με καπάκι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά 2′ λιγότερο από ό,τι προτείνεται στη συσκευασία.
Κρατάμε 1 φλ. ζωμό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.
Τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε το pesto rosso και το νερό ζυμαρικών. Βράζουμε για 2-3′.
Αρωματίζουμε με θυμάρι. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Τρίβουμε τη γραβιέρα όσο είναι ζεστά τα ζυμαρικά για να λιώσει.

Σερβίρουμε αμέσως.

http://www.argiro.gr/recipe/farfale-me-kotopoulo-manitariamprokolo-kai-pesto-rosso/

Share
 

Νέα Προϊόντα