Φασιανός με ουίσκι

1 φασιανός

1 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο

1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος

1 φλιτζάνι του Jack Daniels (ή άλλο αλκοολούχο της προτίμηση σας)

1 ματσάκι μαϊντανό

1 φινόκιο (ψιλοκομμένο)

1 πατάτα (βρασμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια)

1 κουταλιά τυρί κρέμα

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καψαλίζετε και καθαρίζετε τον φασιανό, αφαιρείτε προσεκτικά τα εντόσθια και τον πλένετε εσωτερικά και εξωτερικά.

Αλείφετε εσωτερικά με βούτυρο γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε μέσα του μόνο το συκώτι.

Δένετε καλά τον φασιανό, τον βάζετε σε μια κατσαρόλα και τον τσιγαρίζετε σε φρέσκο βούτυρο

μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές.

Σβήνετε με το Jack Daniels, τον ανάβετε (δεν εννοώ να του κάνετε τσαλίμια για να ανάψει, φλαμπέ εννοώ)

και όταν η φλόγα σβήσει προσθέτετε τον μαϊντανό, φινόκιο και ανάλογο νερό ώστε να μαγειρευτεί χωρίς να αρπάξει.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Αφού σιγουρευτείτε ότι έχει ψηθεί, ανοίγετε τον φασιανό, βγάζετε το συκώτι, το ψιλοκόβετε και το τηγανίζετε

ελαφρά σε λίγο φρέσκο βούτυρο μαζί με την πατάτα.

Προσθέτετε μια κουταλιά τυρί κρέμα, αφήνετε να δέσει και σερβίρετε τον φασιανό στο κέντρο ενός πιάτου απλώνοντας

γύρω γύρω το συκώτι με την πατάτα.

Τέλος, περιχύνετε με την σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι και σερβίρετε.

Φροντίστε για καλό κρασί.

Share
 

Νέα Προϊόντα