Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο

 

Μια συνταγή από το Λάκωμα της Σπάρτης η οποία ταιριάζει με χυλοπίτες.


1 κοτόπουλο (περίπου 1.500 γρ.), πλυμένο και κομμένο σε μερίδες 

150 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα

300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 

50 ml ξίδι 

2-3 δαφνόφυλλα

50 γρ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό 

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 

αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση


Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

και σοτάρουμε τα κομμάτια του, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα,

προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα ροδίζουμε στο ίδιο λάδι. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο

και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξίδι, τα δαφνόφυλλα και τον πελτέ. Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό,

όσο να καλύψει το φαγητό, ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 40-50 λεπτά.

Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=839595

Share
 

Νέα Προϊόντα