Μοσχαρίσια εσκαλόπ με κάπαρη

Για τις ψητές ντομάτες

Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και, τέλος,

προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η μαρινάδα μας και να μη σπάσουν οι ντομάτες

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περιμέ-νουμε να κάψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι.

Ψήνουμε 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά

Για τα εσκαλόπ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από 5 κλαδάκια από το θυμάρι και τα ρίχνουμε στο μπολ.

Πλένουμε ελαφρώς με νερό και στεγνώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος σε χαρτί κουζίνας.

Τα τοποθετούμε στο μπολ με το αλεύρι και τα μυρωδικά, πανάρουμε ελαφρά και τινάζουμε

ώστε να πέσει το περισσευούμενο αλεύρι.

Για την ψητή ντομάτα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

1 κ.σ. ελαιόδαλο (για το σοτάρισμα)

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Για τα εσκαλόπ

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

5+5 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

½ κιλό μοσχαρίσια εσκαλόπ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

60 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

1 ½ κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

2 κ.σ κάπαρη

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 αυγά

Φρέσκα φύλλα σπανάκι για το σερβίρισμα

 

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας σε δόσεις, το σπασμένο σκόρδο,

το υπόλοιπο θυμάρι και μαγειρεύουμε τα φιλετάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Σκουπίζουμε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά

ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ένα χρυσό προς καφέ χρώμα για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξίδι, την κάπαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί και να πάει η σάλτσα παντού.

Τέλος, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Για τα αυγά

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Όσο είναι το τηγάνι ακόμα κρύο σπάμε και ρίχνουμε τα αυγά.

Aλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να ψηθούν για 3-5 λεπτά.

Σερβίρισμα

Σε ένα πιάτο αρχικά βάζουμε ένα κομμάτι κρέατος, στη συνέχεια μια φέτα ντομάτα, ένα αυγό

και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα σπανάκι.

http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/moscharisia-eskalop-me-kaparh

Share
 

Νέα Προϊόντα